Betjente i smug anholdt serietyve med mærkelige smil

Tyve stjal blandt andet Kähler-vaser og parfume, inden de blev stoppet.

To tyve nåede at sætte nøglen i tændingen på en stjålet bil, inden de blev afbrudt af betjente fra Østjyllands Politi. Genrefoto. Foto: Colourbox

En 27-årig mand og en 32-årig kvinde blev taget på fersk gerning, da de onsdag satte sig ind i en stjålet bil fuld af tyvekoster. 

Forud for anholdelsen havde de to tyve været på togt i fire butikker i midtbyen i Aarhus.

Læs også Politi søger vidner til dødsbrand, hvor mand og hund brændte inde

Manden og kvinden startede deres tyveri-tur i M.P. Bruuns Gade, hvor de blandt stjal to Kähler-vaser fra en butik. 

- De kommer ind lige efter åbningstid, og de ansatte synes, at de smiler lidt mærkeligt til dem og i det hele taget opfører sig underligt. De fornemmer, at noget er galt. Mens kvinden går rundt i butikken, og personalet ikke lige kigger, går manden ind i et baglokale og tager en af de ansattes pung fra hendes taske, siger pressemedarbejder Jakob Christiansen hos Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.  

Tyvene indledte deres togt på M.P. Bruuns Gade i det centrale Aarhus. Foto: Google Maps

Personale hjalp politiet

Da parret gik ud af butikken, opdagede personalet, at der var stjålet ting, og personalet nåede at notere nummerpladen på den bil, som kvinden og manden stak af i. 

Nummerpladen og signalementet på gerningsmændene blev sendt rundt til alle patruljevogne i Aarhus, og kort efter blev bilen fundet parkeret på Banegårdspladsen.

Et par betjente ventede i smug tæt på bilen, og efter tyve minutter kom den 27-årige mand og den 32-årige kvinde gående med forskellige varer. 

Bilen, de kørte i, var parkeret på taxaholdepladsen foran Aarhus Hovedbanegård. 

- Betjentene gemmer sig lidt for ikke at skræmme dem væk. De ser, at tyvene blandt andet læsser flere jakker ind i bilen. Idet de sætter sig i ind i bilen og sætter nøglen i tændingen, træder betjentene frem og anholder dem, siger pressemedarbejder Jakob Christiansen til TV2 ØSTJYLLAND.

Af ukendte årsager havde de to tyve parkeret deres stjålne bil på taxaholdepladsen ved Aarhus Hovedbanegaard. Genrefoto. Foto: Jørgen Jessen - Ritzau Scanpix

Aalborgensiske tyve

Blandt tyvekosterne fandt betjentene blandt forskelligt tøj og parfume. De stjålne Kähler-vaser og den forsvundne pung blev også fundet.

Læs også Østjysk rugbrødskrig: Mand kastede brød efter ekspedient

De to tyve havde taget turen til Aarhus i en bil, de havde stjålet i Aalborg, hvor de bor.

Pressemedarbejder Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi roser de ansatte i butikken i M.P. Bruuns Gade.

- Det er et godt eksempel på nogle gode vidner. Det er sådan nogle ting, der gør, at vi hurtigt kan få fanget banditterne, siger han.

Den 27-årige mand og den 32-årige kvinde er nu begge sigtet for tyveri. 

Læs også BR og Toys'R'Us aflyser dansk udsalg