Betjent udsat for chikane

Unge mænd tog billeder af ham i hans fritid

En ung politibetjent fra Østjyllands Politi følte sig i går eftermiddag så generet i sin fritid, at han valgte at anmode om assistance.

Episoden fandt sted, da politibetjenten havde fri fra arbejde. Her kom han kørende ad Hasle Ringvej i sin privatbil iført civilt tøj.

Pludselig fik han øje på en bil med tre unge mænd, som kørte op på siden af hans bil og begyndte at tage billeder af ham med en smartphone.

Politibetjenten følte sig utryg ved situationen og tilkaldte en politipatrulje, som kom frem til stedet.

- Patruljen fik de tre unge mænd ud af bilen. Den ene af mændene begyndte at opføre sig meget aggressivt, og de kom med flere hadfulde ytringer om politiet. Manden kastede derefter et cigaretskod efter patruljen, siger politikommissær Mogens Brøndum til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den aggressive mand blev anholdt af patruljen og er sigtet for overtrædelse af Ordensbekendtgørelsen.

- Der er ingen tvivl om, at de genkendte ham som politimand. Det er ikke første gang, vi oplever chikane mod politifolk i deres fritid. Det er uacceptabelt, siger politikommissær Mogens Brøndum til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Efterfølgende viste det sig, at mændenes bil var blevet købt med falsk ID og har været brugt i forbindelse med flere benzintyverier.

Bilen er nu beslaglagt med henblik på nærmere undersøgelse omkring ejerforholdet, oplyser politiet.