Betjent på vej hjem fra arbejde fangede slingrende spritbilist

På vej hjem fra arbejde blev en betjent opmærksom på en slingrende bilist i Tilst vest for Aarhus

En spritbillist blev i går morges tilbageholdt i Anelystparken i Tilst.

En betjent fra Østjyllands Politi, der netop havde fået fri og var på vej hjem, kom alligevel på arbejde igen, da han tilbageholdt en spritbilist i går morges kl. 8.32 i Anelystparken i Tilst.  

Vi ser også, at civile tilbageholder spritbilister i en civil anholdelse, men det er noget, som man skal overveje meget kraftigt, om man skal lade politiet om.

Jakob Christiansen, Østjyllands Politi

Betjenten, der kørte i sin egen bil, bemærkede en bil foran ham, som slingrede og kørte usikkert. Han kørte derfor op på siden af bilen og viste sit politiskilt til manden bag rattet.

Betjenten fik bilisten til at holde ind på en p-plads, hvor han tilbageholdt manden ind til hans politikolleger ankom til Anelystparken. 

Læs også Mand fængslet for at true muligt voldsoffer med tæsk igen

- Han har jo sit politiskilt med og har på den måde myndighed til at tilbageholde manden. Vi ser også, at civile tilbageholder spritbilister i en civil anholdelse, men det er noget, som man skal overveje meget kraftigt, om man skal lade politiet om. Vi anbefaler, at man  først og fremmest kontakter politiet, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Jakob Christiansen, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Da betjentene tog en alkoholtest på manden, viste alkometeret, at den 41-årige bilist havde drukket for meget til at køre.

Læs også Brandfolk beskudt med raketter: - Man kaster sig og håber på det bedste

Han blev derfor anholdt på stedet - og betjenten kunne tage hjem og holde fri.