Betalte narko-gæld

Partileder betalte narko-gæld for ven

Foto: Liberal Alliance

Liberal Alliances partileder Anders Samuelsen, der også er medlem af Horsens Byråd, har betalt en narkogæld på mellem 10 og 12.000 kroner for en person tæt på sig.

En af Anders Samuelsens gode venner kom for et par år siden ud i et kokainmisbrug. Misbruget førte til en narkogæld hos Hells Angels. En gæld, som Anders Samuelsen valgte at betale for at hjælpe sin ven ud af problemerne, skriver JP i dag.

Sagen kom frem i søndagens udgave af Berlingske, hvorefter Anders Samuelsen udsendte en pressemeddelelse med sin forklaring:

- For at sikre fuld oplysning i forhold til mit job som politiker ringede jeg personligt til daværende justitsminister Lars Barfoed og orienterede ham om sagen, inden jeg medvirkede til at få gælden ud af verden. Jeg bad desuden Barfoed om også at orientere PET. Desuden blev politiet orienteret, siger Anders Samuelsen til avisen.

Tidligere justitsminister Lars Barfoed bekræfter, at han var orienteret om sagen:

- Jeg kan bekræfte, at Anders Samuelsen kontaktede mig som justitsminister og orienterede om, at en ham nærtstående person havde et problem i forhold til det kriminelle miljø, skriver Lars Barfoed i en pressemeddelelse.