Betaler ikke for bøder i bussen

Buspassagerer skylder millioner af kroner

Hvert år bliver tusindvis af passagerer i den aarhusianske bustrafik pålagt en kontrolafgift, fordi de kører uden gyldig billet. En stor del af synderne betaler aldrig for afgiften.

Det viser en opgørelse, som Midttrafik har lavet for JP Aarhus.

I perioden fra den 1. januar til 12. september i år har i alt 12.685 passagerer fået en kontrolafgift. Ud af dem har over halvdelen ikke betalt den. Det betyder, at passagerne skylder Midttrafik 4,6 millioner kroner.

- Det er rystende, at så mange mener, at de ikke skal betale. Først for rejsen og så heller ikke afgiften, siger vicedirektør i Midttrafik Mette Julbo til JP Aarhus.

Efter at have modtaget en kontrolafgift har passagererne 14 dage til at betale den. Her betaler 36,11 procent rettidigt, mens 20,99 procent bliver betalt efter en rykker.

Vicedirektør i Midttrafik Mette Julbo mener, det er, fordi konsekvensen ved at undlade at betale ikke er alvorlig nok.

Det afviser viceborgmester Rabih Azad-Ahmad (R), som er medlem af Midttraffiks bestyrelse.

- Vi vil selvfølgelig gerne, at folk skal betale afgifterne hurtigere. Men hvis afgiftshaveren ikke har en større betalingsevne end, at Skat kan opkræve 200 kr. om måneden, så er det svært at gøre mere, end man gør i dag. Man kan jo ikke plukke håret af en skaldet, siger Rabih Azad-Ahmad (R) til JP Aarhus.