Bestyrelse gik selv

Beslutningen har været længe undervejs

Det var den nuværende lufthavnsbestyrelse, der selv foreslog at vige pladsen til fordel for borgmestrene.

I går blev det besluttet på en ekstraordinær generalforsamling, at ejerkredsens fem borgmestre fremover skal varetage bestyrelsesfunktionen.

- Det er nødvendigt at få borgmestrene på banen, så vi en gang for alle kan slå fast, at der hverken er penge eller plads til en ny lufthavn. Det batter altså lidt mere, når fem borgmestre sidder i en bestyrelse, når der skal forhandles med flyselskaber, siger tidligere borgmester i Randers og medlem af bestyrelsen Henning Jensen Nyhuus (S), til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Lufthavn får ny bestyrelse

Ifølge Henning Jensen Nyhuus foregik udskiftningen helt udramatisk, og tanken blev luftet allerede for et halvt år siden.

I Randers blev det aftalt ved konstitueringen i november 2013.

- Jeg aftalte med den nuværende borgmester i Randers, Claus Omann Jensen, at hvis man kunne blive enige om, at det var alle borgmestrene, der ville indtage bestyrelsespladserne, ville det sende et stærkt signal, og jeg ville øjeblikkelig vige min plads til fordel for vor nye borgmester. Så der er blot sket det, at alle viger pladserne til fordel for en ejerkreds, der nu må i front for at vise omverdenen, at der bakkes op om lufthavnen, siger Henning Jensen Nyhuus.

De fem ejerkommuner er Aarhus, Randers, Favrskov, Syddjurs og Norddjurs.