Bestseller-ejer sætter for første gang ord på familiens tab

I en sms takkede Anders Holch Povlsen og hustruen Anne fremmødte ved en mindehøjtidelighed på Brande Torv.

Mange lokale var i aftes mødt op i et fakkeltog for at mindes de dræbte børn. Foto: Per Øxenholt

Anders Holch Povlsen og hustruen Anne sendte torsdag en tak til de 700 borgere, der var mødt op til en mindehøjtidelighed på Brande Torv.

Her læste præst Arne Holst-Larsen en sms op fra det danske par, der mistede tre af parrets fire børn ved bombeangrebet i Sri Lanka påskedag. 

Tabet af vores elskede børn Alma, Agnes og Alfred er helt ubegribeligt.

Anders & Anne Holch Poulsen i en sms-besked

- Vi sender jer de kærligste hilsner, kærligste tanker og er dybt taknemmelige over alt den hjertevarme, vi har modtaget de seneste dage, stod der ifølge Herning Folkeblad. 

Læs også Bestseller-milliardærs tre børn dræbt i terrorangreb

- Tabet af vores elskede børn Alma, Agnes og Alfred er helt ubegribeligt.

Ved mindehøjtideligheden blev der med accept fra familien uddelt fakler, sunget fællessange og holdt to minutters stilhed for alle ofre og pårørende.

01:21

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND var til stede, men holdt efter aftale en solid afstand til arrangementet. Video: TV2 ØSTJYLLAND. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

Luk video

Flere tusinde til mindehøjtidlighed

Mindst 253 mennesker mistede livet ved angrebene i Sri Lanka på påskedag 21. april. Samtidig blev flere hundrede sårede. 

Bestseller-ejerens børn mistede livet, da to bomber eksploderede på Hotel Shangri-La i Colombo.

Læs også Tre børn dræbt: Lokale lægger blomster hos Bestseller-ejer

Det er første gang, at familien udtaler sig efter angrebet.

- Med de mange dejlige mennesker vi har omkring os, nære venner, dygtige kolleger og vores kærlige familie, vil vi sammen komme gennem det. Vi sætter umådelig stor pris på den medmenneskelighed, der også vises i Brande i aften - overfor ikke kun vores familie og børn, men over for alle ofrene for de grusomme handlinger på Sri Lanka. Anders & Anne, lyder det i smsbeskeden. 

Her kan læses en række af de kondolencer, der strømmede ind til familien på TV2 ØSTJYLLANDS Facebooks-side i dagene efter angrebet.

Mindehøjtideligheden blev afsluttet med Eric Claptons sang "Tears in Heaven".

I byen Stavtrup blev der også afholdt mindehøjtidelighed. Her gik flere tusinde mennesker fra den lokale Rema 1000 til gårdspladsen på Constantinsborg, hvor familien bor.

01:38

VIDEO: Lokale har tidligere lagt blomster ved Constantinborg, hvor familien bor.

Luk video

REDAKTIONELLE OVERVEJELSER

En familie i Østjylland har lidt et ultimativt tab ved terrorangrebet i Sri Lanka.

Vi finder, det er vores pligt og opgave som lokalt medie at skildre, når den internationale terror rammer ind i vores helt nære cirkler. Der er en skole, en landsby, mange arbejdspladser og tusindvis af medarbejdere, der er berørte af det hændte. Vi kan se, at det derudover optager mange andre østjyder, der ønsker at udtrykke deres forfærdelse og medfølelse til de efterladte.

Vi har naturligvis mange overvejelser om etik og respekt for den ramte familie, og der er mange detaljer og billeder, vi helt bevidst ikke bringer. Vi respekterer familiens ønske om, at vi ikke filmer på privat grund, og vi bruger ikke billeder fra familiens sociale medier. Men vi mener også, at vi ville svigte vores opgave, hvis vi ikke beskæftiger os med denne historie, og de reaktioner den medfører. Det er pressens opgave at vise virkeligheden, også når virkeligheden er så tragisk, som den er i dette tilfælde.

Flere brugere både på vores egne platforme samt andre mediers har udtrykt kritik af, at medierne omtaler familien ved navn. Men vi mener omvendt, at det er det mest respektfulde at sætte navn på de uskyldige ofre, som har betalt den ultimative pris. De var borgere i vores nærområde, elever på en lokal skole, venner med nogle – og nogens børn og børnebørn. De er mere end bare navnløse ofre.

Venlig hilsen, redaktionen