Besparelser kan tvinge Magnus på institution

Forældre kæmper for at deres søn kan blive i hjemmet

Aarhus Kommune vil ikke længere sikre, at en handicappet dreng bliver overvåget om natten. Det kan tvinge forældrene til at sende deres otteårige søn på institution.

Otteårige Magnus Erland er født stærkt handicappet. Han har blandt andet problemer med vejrtrækningen - særligt om natten, hvor han skal vendes fem-seks gange. Ellers risikerer han at dø. Derfor har Aarhus kommune i tre år bevilget nattevagter, der har overvåget Magnus, mens hans forældre sov.

Men nu har kommunen besluttet, at Magnus har fået det bedre, og derfor skal forældrene selv passe ham om natten.

- Det kan vi ikke. Vi skal jo op om morgenen og passe et fuldtidsarbejde. Når man sover ved siden af Magnus, så får man måske fem minutters søvn ad gangen, siger Jesper Erland, der er far til Magnus, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Derfor er forældrene nu tvunget til at overveje, om Magnus skal sendes på institution.

- Vi har to andre børn, vi skal være noget for. Og vi skal jo også gerne have vores ægteskab til at fungere. Det kan vi ikke, hvis vi både skal passe vores arbejde og være vågne hele natten, siger Charlotte Erland, mor til Magnus, til TV 2 | ØSTJYLLAND.
 
Formanden for Socialudvalget i Aarhus Kommune vil nu have en forklaring fra socialforvaltningen.

- Jeg vil tage det op med socialforvaltningens ledelse. Også med henblik på at tale om økonomi. For spørgsmålet er, om det bliver dyrere for kommunen, hvis Magnus skal på institution. Vi skal passe på at vi ikke bare sparer i blinde. Det er vigtigt at familien kan blive ved med at være sammen, siger Claus Thomasbjerg (SF) til TV 2 | ØSTJYLLAND.