Beslutning sat på standby

Rådmanden sætter beslutningen om en forflyttelse af skoleleder på Hasle Skole på standby

02:10

1 af 2

I morges lød det, at skolelederen på Hasle Skole skulle forlade sin stilling, nu har Aarhus Kommune sat processen på standby.

- Den proces, der har været sat i gang på skolen, er sat på standby efter ønske fra skolebestyrelsen. Vi kører nu en helt anden proces på Hasle Skole, end den der har været lagt op til, siger rådmand Bünyamin Simsek (V) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han håber, at parterne kan finde en mere fleksibel løsning, eller at de kan finde mere tid til at gennemføre ændringerne.

Onsdag morgen kom det ellers frem, at skolelederen skulle forlade sin stilling, fordi han er gift med en af lærerne.

Aarhus Kommune har nemlig indført nye regler, der betyder, at en leder ikke må have en personlig relation til en medarbejder.

Selv om forholdet mellem Ole Skov og hans kone, der har været gift i 12 år, ikke har været et problem for arbejdsmiljøet på skolen, så ville kommunen alligevel gribe ind med øjeblikkelig virkning.

- Jeg kan ikke sige, hvordan den her sag ender. Men jeg lytter til skolebestyrelsen, som tager det her alvorligt. Vi må se, hvad den her proces resulterer i, siger Bünyamin Simsek.

Rådmanden slår fast, at han ikke mener, det er hensigtsmæssigt, at man som leder har relationer til sine medarbejdere og ansatte, da det kan skabe interessekonflikter.

Se interviewet med Bünyamin Simsek i videoen øverst på siden.