Berygtet bande på vej til Horsens? Politiet slår til

Tre mænd, som politiet mener har tilknytning til grupperingen Satudarah, skal senere onsdag i grundlovsforhør. De er sigtet for vold og narkosalg

Satudarah betyder "et blod" og er en hollandsk rockergruppe, der stammer fra Indonesien. Arkivfoto. Foto: Søren Bidstrup - Scanpix

Arkivfoto. Foto: Robert Vos - Scanpix

1 af 2

Sydøstjyllands Politi anholdt tirsdag ved en større planlagt aktion fem mænd, hvor de tre mistænkes for at have tilknytning til bandemiljøet.

Vi vurderer, at de tre mænd har relation til bandegrupperingen Satudarah, og vi ønsker på ingen måde denne gruppering i Horsens. Derfor slår vi hårdt ned på dem nu. 

Peter Balsgaard, vicepolitiinspektør, Sydøstjyllands Politi

- Aktionen blev til på baggrund af en længerevarende politiefterforskning af særligt tre mænd fra Horsens. I forbindelse med anholdelserne foretog vi ransagninger flere steder, hvor der blev fundet narko, kontanter og forskellige typer af våben, siger vicepolitiinspektør Peter Balsgaard fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

- Vi vurderer, at de tre mænd har relation til bandegrupperingen Satudarah, og vi ønsker på ingen måde denne gruppering i Horsens. Derfor slår vi hårdt ned på dem nu, tilføjer Peter Balsgaard.

Læs også Bande fra Nørrebro vil have magten i Aarhus

To af mændene - de er henholdsvis 38 år og 28 år - er blevet løsladt igen, mens tre mænd på 27, 32 og 32 år fortsat er anholdt.

De fremstilles onsdag formiddag i grundlovsforhør ved Retten i Horsens, hvor de er sigtet for overtrædelser af straffelovens paragraf 191, der omhandler salg af narko og for vold og trusler.