Beruset kvinde røg i vandet: Opmærksom borger hjalp hende

En 50-årig kvinde røg søndag morgen i Aarhus Nordhavn, da hun var på vej hjem fra en bytur.

Den 50-årige kvinde faldt i Fiskerikajen ved Aarhus Nordhavn. Foto: Google satellite

Politi, redning og brandvæsen måtte tidlig søndag morgen køre til Fiskerikajen ved Aarhus Nordhavn, hvor en 50-årig kvinde var røget i vandet.

Det oplyser vagtchefen ved Østjyllands Politi, Per Bennekov til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Steffens kæreste i tårer: - Jeg har brug for, han kommer hjem

- Kvinden var på vej hjem fra en bytur, og da hun var uopmærksom, snublede hun og røg i vandet, siger vagtchefen til TV2 ØSTJYLLAND.

Han oplyser også, at den 50-årige kvinde kun havde ligget i vandet i kort tid, før hun blev reddet op igen. Hun var ved bevidsthed hele tiden, og hun er ikke kommet noget til.  

Borger tog affære

Anmeldelsen kom klokken 07:56, af en anmelder som selv tog affære. TV2 ØSTJYLLAND har været i kontakt med en person, som opholdt sig i en båd i nærheden, da kvinden røg i vandet. 

Denne personer fortæller, at anmelderen hørte kvinden råbe om hjælp, og derfor løb hen til kvinden med en redningskrans og beroligede kvinden med, at der var tilkaldt hjælp.

Anmelderen fik fat på en gummibåd, og da politi, redning og brandvæsen ankom, hoppede en dykker og en politimand ned i redningsbåden, og sammen fik de reddet kvinden op ad vandet. 

Behov for mere sikkerhed

Den 50-årige kvinde slap med en forskrækkelse, men så heldigt slipper langt fra alle.

Alene siden efteråret 2014 har mindst fire personer mistet livet ved drukneulykker i havnen og åen i Aarhus. To af dem efter en aften i byen.

Det er tragisk, hver gang der sker et dødsfald med vand, og det skal man tage alvorligt.

Finn Bruun Ravnsbæk, projektchef ved Aarhus Kommune

Derfor besluttede Aarhus Kommune tilbage i december 2018, at der skal sættes hegn op ved Europaplads, da nye vurderinger viser, at der er brug for det af sikkerhedsmæssige grunde, da cykelstien er meget tæt på åen.

- Det er tragisk, hver gang der sker et dødsfald med vand, og det skal man tage alvorligt. Det har vores rådgivere kigget på, og de foreslår at sætte hegn op ved Europaplads, sagde Finn Bruun Ravnsbæk, der er projektchef ved Aarhus Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND den 16. december sidste år.

03:43

VIDEO: I december 2018 besluttede Aarhus Kommune, at der skal sættes hegn op ved Europaplads ved Aarhus Å for at forhindre, at flere falder i vandet og drukner.

Luk video

Ikke hegn flere steder 

Aarhus Kommune tøver dog med at sætte hegn op flere steder af hensyn til æstetikken og muligheden for adgang til vand.

Læs også Christians ven druknede: - Dejligt, at der endelig kommer hegn

- Ideen er netop, at vi skal have byen til vandet, og vandet til byen, og derfor skal vi ikke hegne det hele ind, siger Finn Bruun Ravnsbæk, der er projektchef ved Aarhus Kommune.

Aarhus Kommune vil dog ikke sætte hegn op ved Dokk1. I stedet for vil de gøre det mere tydeligt, hvor der er kanter, så folk ikke falder, som flere ifølge kommunen har gjort.

02:49

VIDEO: Christian Kaufmann Olsens ven druknede i Aarhus Havn, og derfor mener han, det erpå tide, der kommer hegn op rundt omkring i Aarhus.

Luk video