Beredskab: Vil påvirke folk mindst muligt

I dag skal en ny dimensionering for Beredskab og Sikkerhed diskuteres, og en plan bliver formentlig vedtaget

05:50

Beredskabsdirektøren Kasper Sønderdahl håber på en hurtig afklaring i forhold til en ny dimensionering for Beredskab og Sikkerhed.

1 af 2

Beredskaberne i Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs Kommuner er slået sammen til fællesskabet Beredskab og Sikkerhed. I dag mødes en styregruppe for at kigge på, hvordan en spareplan bedst kan implementeres.

I det nye beredskab skal der nemlig spares 6,9 mio. kr. af det samlede budget på 44 mio. Besparelsen kommer til at ske i faser, og den første skulle gerne gennemføres, uden borgerne bliver berørt.

- Her kigger vi på effektivisering og harmonisering. Vi skal gøre tingene på en smartere og billigere måde uden at slække på serviceniveauet, siger beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Får forhåbentlig afklaring nu

Han skal mødes med en gruppe bestående af Randers Kommunes borgmester Claus Omann Jensen samt et byrådsmedlem fra hver af de fire kommuner.

- Jeg skal fremægge en analyse blandt andet på baggrund af den kritik, vi har fået. Det er eksempelvis responstider, vi har haft fokus på. Det er ingen hemmelig, at vi har mødt kritik på netop det punkt, forklarer Kasper Sønderdahl.

Efter mødet vil der forhåbentlig ligge en samlet plan for beredskabets fremtid, hvor fokuspunkter vil være vedtaget.

- Mine brandmænd trænger til en afklaring nu efter lang tids usikkerhed. Jeg håber på, at dimensioneringen vedtages, og vi kan komme i gang med implementeringen 1. februar, lyder det fra Kasper Sønderdahl.

Du kan få hele interviewet med beredskabsdirektøren øverst i artiklen.