Bent Hansen vil have ny sikret afdeling

Det skal være slut med flugter fra Psykiatrisk Hospital i Risskov. Det mener Regionernes Formand Bent Hansen (S).

Så sent som i går lykkedes det igen for to voldelige patienter at flygte Psykiatrisk Hospital i Risskov. Flere ansatte blev slået under flugten, men de to patienter blev kort efter pågrebet.

Det får nu formand for Danske Regioner Bent Hansen (S), til at reagere.

- De fysiske rammer er nu så nedslidte, at vi ikke kan blive ved med at sætte lap på lap. Nu er vi nødt til at planlægge og løse det på en helt ny måde med nogen nye fysiske rammer, siger Bent Hansen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Bent Hansen skal fredag morgen mødes med både justits- og sundhedsministeren. Her vil han prøve at overbevise dem om, at der skal penge på bordet.

- Hvornår vi kan have nye bygninger på plads, kommer an på hvornår vi kan få midlerne til rådighed. Så hurtigt som muligt, efter min mening, fortæller Bent Hansen.

Antallet af patienter på retspsykiatriske afdelinger er steget voldsomt de seneste årtier. Samtidig er det offentliges midler på området slet ikke fulgt med, hvis man sammenligner med det somatiske område.

Fra 1990 til 2008 er antallet af retspsykiatriske patienter steget fra 654 til 2.058, fremgår det af et brev, som Danske Regioner torsdag sendte til ministerier og folketingspolitikere.