Bent Hansen undrer sig også

Hvorfor er Aarhus ikke nævnt i vækstplan

Regionerne spiller en vigtig rolle i den nationale vækstplan for turismen, som regeringen har udarbejdet. Og Region Midtjylland er mere end klar til at bidrage til at sætte Danmark på verdenskortet, så vi kan få del i den vækst og de arbejdspladser, turismen giver mulighed for. Sådan skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Formand for Regionsrådet i Region Midtjylland, Bent Hansen, roser også den nationale turismeplan i overordnede træk, men der er lige et stort MEN.

- Vi er højst forundrede over, at planen ikke med et ord nævner, at Aarhus er udnævnt til Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Det er dog en af de mest synlige og prestigefyldte europæiske kultur- og turismeprojekter i de kommende år. Sammen med kommunerne er vi allerede langt med at etablere lokale og regionale samarbejder mellem kultur- og turismeaktørerne, siger han.

LÆS OGSÅ: Ikke ét ord om Aarhus...

Dermed bakker han op om de røster, der onsdag undrede sig over Aarhus' fravær i regeringens udspil.

- 2017 er en historisk satsning for hele Danmark. Jeg har det ikke godt med, at det ikke er nævnt. Jeg går ud fra, at det må være en forglemmelse, sagde den radikale rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih-Azad Ahmad til TV 2 | ØSTJYLLAND onsdag.