Bent Hansen genvalgt

Fire år mere i spidsen for Danske Regioner

Han har været formand for Danske Regioner siden amterne blev lagt i graven og afløst af regionerne for syv år siden, og nu snupper socialdemokraten Bent Hansen fire år mere som regionernes førstemand.

Bent Hansen, der er formand i Region Midtjylland, er klar i mælet, når han sætter ord på sygehusenes udfordringer i de kommende fire år, hvor han står ved roret for Danske Regioner efter at være blevet genvalgt torsdag aften.

- Presset på sygehusbehandling bliver ikke mindre. Vi bliver i gennemsnit ældre, og får flere livsstilssygdomme.

- Eksempelvis venter vi, at indenfor de kommende 10 år vil antallet af kræfttilfælde stige med mellem 40 og 50 procent, siger Bent Hansen.

Samtidig udvikler teknologien sig, hospitalerne bliver bedre, dygtigere og mere effektive til at behandle alle former for sygdomme.

- Det er en del af succesen, at vi får nogle flere gode år. Flere lever længere med kroniske sygdomme, og det skal gerne være kvalitetsleveår, nogle gode år, hvor vi kan være aktive på den måde, vi gerne vil have det.

- Det koster penge, og derfor skal vi hele tiden have fokus på, hvordan kan vi bruge driftspengene, hvordan kan vi få sundhedskronerne til at slå til bedst muligt, så vi kan få råd til alt det, vi gerne vil, siger Bent Hansen.

Der skal dog ikke kun fokus på, at få så meget behandling for hver krone, der gives udi sundhedsvæsnet.

- Vi har et perspektiv, der hedder, at vi skal være mere individuelle i den måde, vi tilrettelægger hjælpen på.

- Både i forhold til når vi skal give medicin, fordi medicin ikke virker ens på alle borgere, men også i forhold til at inddrage borgerne i den måde man behandler sygdommen på.

- Vi skal være bedre til at involvere borgeren, så vi får et godt resultat, siger Bent Hansen, der slår hul i myten om, at det danske sundhedsvæsen er dyrt.

- Danmark ligger på en 19. plads blandt de 22 gamle medlemslande i OECD, som vi normalt sammenligner os med. Næsten alle andre vestlige lande bruger flere penge per borger på sundhedsvæsnet, end vi gør.

- Om vi kan blive ved med at holde os på det niveau, er svært at sige noget om, men der er ingen tvivl om, at vi arbejder på at få mere sundhed for hver eneste krone, siger Bent Hansen.

Lotte Tobiasen sidder i kørestol og har kun fem procent syn, derfor har hun brug for hjælp til transport

play Ændringer i Flextrafik til handicappede: Lotte risikerer at få indskrænket sit sociale liv

E45 motorvej motorvejen kø trafik trafikprop myldretid trafikgenre bil biler tæt trafik kø bilkø

Nu spærres centralt kryds for trafik

s6qt8t43fs2c2nt6h20201201121714

playSygeplejerske går på arbejde med ondt i maven – nu er der hjælp på vej

Heunicke

Heunicke får en politisk næse for minksag

Smukfest 2019

Festivalarrangører med opråb: Vi vil have festerne tilbage

dankort betaling køb købe køber

'Det er Mogens fra Danske Bank' Politiet beder pårørende advare ældre