Benamputerede patienter skal have bedre hjælp

Sundhedspersonale skal undervises i at give benamputerede patienter et mere sammenhængende forløb

Benprotese uden "kosmetik". Foto: TV2 Screendump Foto: TV 2 (screendump)

Fire østjyske kommuner skal være bedre til at lave sammenhængende forløb for benambuterede patienter.

Derfor har Regionshospitalet Randers inviteret Randers-, Favrskov-, Syddjurs- og Norddjurs Kommune til et fælles undervisningsforløb.

Baggrunden er, at patienter, der har fået foretaget en amputation, står overfor en helt ny livssituation.

Læs også 26-årige Line fik svulst i hjernen: Troede aldrig jeg skulle gå igen

Patienterne kan opleve et psykisk pres efter operationen. Og samtidig skal de i gang med et langt behandlings- og genoptræningsforløb, hvor kroppen skal bruges på en helt ny m åde.

Det er det sundhedsfaglige personale ved Kirurgisk Center på Regionshospitalet Randers, der har inviteret sygeplejersker, fysio- og ergoterapeuter, sosu-assistenter og hjælpere til fælles undervisning på hospitalet.

Læs også Eksperter advarede om spædbarns udvikling: Her er han 20 år efter

- Patienterne skal opleve et sammenhængende forløb fra operation på hospitalet til pleje og genoptræning i eget hjem. Det vil vi blive endnu bedre til, og derfor har vi taget dette initiativ til fælles undervisning, hvor vi kan dele viden og behandlingspraksis samt skærpe vores samarbejde om de benamputerede patienter, så patienterne kan blive så trygge som muligt, siger Grete Kallestrup Kærgaard, der er udviklingssygeplejerske i Kirurgisk Center.

02:57

Video: 24-årige Laura Hansen var for knap et år siden impliceret i en trafikulykke i Venezuela. Ulykke kostede seks af hendes kammerater livet. Laura Hansen måtte slap med livet i behold, men måtte lade sit højre ben amputere.

Luk video