Bekymrede for reform

Østjyske landmænd er ikke imponerede

I nat blev EU's ministre enige om en reform på landbrugsområdet, der blandt andet skal give støtte til en grøn tankegang og gøre de enkelte lande mere selvstændig i deres fordeling af landbrugsmidler.

Men den nye reform bekymrer Anders Laustsen, der er næstformand i Dansk Landbrug i Midt- og Østjylland.

- Vi er meget  bekymrede. Faktisk er vi bange for, at den nye reform vil skubbe nogle af dem, der er hårdest ramt helt ud over kanten, fortæller han i dag til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han bekymring grunder i, at de EU-midler som Danmark hidtil selv har været herre over, ifølge ham er i for høj grad er blevet brugt til landdistriktsmidler. Han ville ønske at ministeren i højere grad vil prioritere pengene til at dyrke mere jord.

Reformen indeholder flere punkter, der giver et økonomisk incitament til at lave grønne tiltag i landbruget. Knap en tredjedel af hektarstøtten er betinget af, at støttemodtagerne opfylder nogle grønne krav.

Men den østjyske landmand  er ikke imponeret.

- Vi er allerede nået rigtigt langt indenfor grøn landbrug i Danmark. Vi kan godt bliver endnu bedre, og dermed opnå støtten. Men andre lande skal muligvis bare nå det niveau, som vi allerede har nået i Danmark, for at få deres støtte, siger Anders Laustsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Fødevareminister Mette Gjerskov (S) er overordnet tilfreds med aftalen, der gælder fra 2014 og seks år frem.

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig