Bekymrede for fremtiden

Bigband risikerer at miste statsstøtte

Aarhus Jazz Orchestra frygter nu, at de fra næste år ikke vil modtage statsstøtte.

Orkesteret mister ved årsskiftet en ekstrabevilling på 500.000 kroner fra Aarhus Kommune.

Ifølge Aarhus Jazz Orchestras kunstneriske leder, Lars Møller, kan bevillingen være afgørende for, om orkesteret fortsat vil modtage statsstøtte. Det skriver Århus Stiftstidende.

- Staten vil gerne bevilge 5,4 millioner kroner til orkestret. Det forudsætter blot, at Aarhus Kommune spytter 2,7 millioner kroner i kassen, siger Lars Møller til avisen.

Musikudvalget under Statens Kunstråd kræver, at kommunen kan støtte Aarhus Jazz Orchestra, det tidligere Klüvers Bigband, med minimum 2.682.000 kroner.

Forskel på støtte

Ved det seneste kulturforlig blev det besluttet, at orkesteret fik tilført 450.000 kroner, som udelukkende skulle bruges i forbindelse med filmprojekter i samarbejde med den Vestdanske Filmpulje-

Musikudvalget under Statens Kunstråd vil dog ikke acceptere støtten, som en del af det samlede kommunale bidrag, fordi det er øremærket filmproduktioner.

Rådmand for Kultur- og Borgerservice, Marc Perera Christensen (K) vil nu forsøge at finde en løsning i forbindelse med kommunens budgetforhandlinger.

- Jeg vil derfor sætte det på kulturudvalgets dagsorden tirsdag, og så må vi tage orkestrets ønske om yderligere en halv million kroner med ind i overvejelserne omkring budgetforhandlingerne, siger rådmanden til Århus Stiftstidende.