Beklager Thorning-angreb

Finn Thranum (V) har udtalt, at han ikke mener, at statsminister Helle Thorning-Schmidt lever i et normalt parforhold, men nu beklager han

Arkivfoto.

- Det er ikke for mig idealet af en dansk kernefamilie, at du har en statsminister, hvis mand lever og ånder og bor i et andet land. Min statsminister skal være et forbillede for mig - et forbillede, der lever og bor, som vi danskere gør. Det der er sgu ikke et normalt parforhold.

Sådan siger den østjysk valgte folketingskandidat Finn Thranum (V) til Jyllands-Posten om Helle Thorning-Schmidts parforhold - og at hun på baggrund af sit parforhold diskvalificerer sig selv som statsminister.

Men det var ikke mange minutter, at de citater fik lov at stå, før Finn Thranum trak alt tilbage.

- Det er ikke en fair måde at føre politik på, og det var ikke min hensigt. Det er slet ikke mig, siger Finn Thranum til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Brosbøl: Det er usmageligt

Han har ikke yderligere kommentarer, men henviser til en undskyldning, som han har lagt på Facebook.

'I valgkampens hede kommer man nogle gange til at begå fejl og til at sige noget, man ikke mener. Det skete for mig i dag, hvor jeg har udtalt mig på en måde om Helle Thorning-Schmidt, som jeg beklager. Politik skal handle om politik, ikke om personer', skriver Finn Thranum på Facebook.

Både politikere og politiske kommentatorer har hurtigt været ude og angribe Finn Thranums kommentarer i Jyllands-Posten.