Beklager Grand Prix-bommert

Vrede værtsbyer får penge tilbage

Foto: Bjarne Bergius Hermansen (DR)

Arrangørerne af et Melodi Grand Prix-arrangement i Auning på Djursland får nu penge tilbage fra DR.

Sammen med seks andre byer er Auning tidligere blevet udnævnt som medværtsby, og ifølge de lokale arrangører stillet i udsigt at være en aktiv del af showet i Dansk Melodi Grand Prix i Herning i januar.

I forbindelse med udnævnelsen har Auning og de øvrige værtsbyer hver betalt et beløb for at blive eksponeret på tv.

Men nu har de syv medværtsbyer fået at vide, at de har misforstået projektet, og at det kun vil være muligt at følge showet fra Herning på en storskærm i de syv byer.

I Auning har Musikforeningen Tråd ifølge formand Gitte Johansen betalt "et ret stort beløb" til det aarhusianske eventbureau Dansk Underholdningsproduktion (DUP), som står for arrangementet for DR. Dette beløb bliver nu kompenseret af DR.

- DR er meget kede af situationen og beklager dybt det forløb, som byerne har været igennem i denne sag. Derfor har vi også besluttet, at DR- pr. kulance - vil betale det eventuelle beløb til byerne, som DUP ikke tilbagebetaler byerne, siger Martin Præstegaard, der er DRs økonomidirektør, i en pressemeddelelse.

I den kommende tid vil DR sætte kræfterne ind på at få ryddet op i sagen, så fokus igen kan rettes mod Dansk Melodi Grand Prix lørdag 26. januar.