Behnke vil hjælpe fyrværkerileverandører

Forsvaret vil have fyrværkeri ud af sine lokale på Flyvestation Tirstrup, men det kan tvinge fyrværkerileverandører til Tyskland.

En håndfuld fyrværkerileverandører, der har haft oplagspladser på Flyvestation Tirstrup på Djursland, er blevet hjemløse, fordi Forsvarets Bygnings- og Etablissementtjeneste ikke har fornyet de etårige kontrakter, som de har haft siden 2006.

Det kan tvinge dem til at oprette kostbare lagre i udlandet, hvor kravene til opbevaring af krudt ikke er så stramme som i Danmark.

Men det lokale medlem af Folketinget og medlem af Folketingets Forsvarsudvalg, Tom Behnke (K), vil nu hjælpe fyrværkerileverandørerne.

- Jeg synes, det var en god løsning, vi har fundet med at flytte fyrværkerilagerne ud i sikre lokaliteter under forsvaret. Jeg kan så forstå, forsvaret selv vil bruge oplagspladserne på flyvestationen, men jeg håber, at vi kan finde en løsning, så alle bliver glade, siger Tom Behnke til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Behnke har derfor torsdag sendt en mail til forsvarsminister Søren Gade (V), hvor han opfordrer til, at ministeren finder en løsning, så fyrværkerileverandørerne fortsat kan opbevare deres fyrværkeri på Flyvestation Tirstrup.