Bedste burger fundet

"Verdens bedste Festuge-burger" blev idag udpeget

00:49

1 af 2

Vinderen af konkurrencen 'Verdens bedste Festugeburger' blev Rene Jensen fra Restaurant Substans i Aarhus.

Han blev udpeget som vinder, da Aarhus Festuge idag kårede Verdens Bedste Festuge-burger på Lilletorv i Aarhus.

Til at deltage i konkurrencen havde Aarhus Festuge samlet kokke fra fem af Jyllands bedste restauranter, hvis burgere blev bedømt af et dommerpanel. Dommerpanelet talte blandt andre Aarhus' borgmester, Nicolai Wammen (S).

Se indslaget om 'Verdens bedste Festugeburger' i TV2 | ØSTJYLLANDS udsendelse i aften kl. 19.30

Her kan du se opskriften på Verden bedste Festuge-burger:

Boller. 10 stk

 

500g hvedemel

500g vand

10g gær

røres sammen og stilles lunt i 2 timer

 

Herefter røres dejen med:

125g æggeblomme

75g vand

510g mel

75g smør

40g olie

20g salt

60g mælk

dejen røres helt glat, hviler i 5 min og røres yderlige 2 min, stilles på køl i 25 min.

 

Dejen tages ud deles i boller af 160g bages ved 215 grader i 9 min tages herefter ud pensles med æg og drysses med maltcrumble og bages i 8 min mere køles af på rist.

 

Maltcrumble.

100g havregryn

100g knækkede rugkerner

25g maltmel

 

vender sammen og drysser over bollerne.

 

Grov Remulade.

 

500g eddike

500g hvidvin

500g sukker

koges sammen og afkøles

 

800g snittede grønsager (renset snittet vægt) ligges i lagen i 12 timer

-          Jordskokkker

-          -sølvbeder

-          nye løg

Grønsagerne tages op og dryppes godt af, vendes sammen med løvstikke mayonaisen

 

Løvstikke mayo

 

4 æggeblomme

2 spsk sherryeddike

salt

3 dl neutral olie

1 bdt hakket løvstikke

 

æg, eddike og salt kører på blenderen til en tyk konsistens, olien tilsaææte i en tynd stråle indtil mayonaisen er tyk, tilsæt nu løvstikken og blend godt igennem.

 

Brændt mayo.

 

4 æggeblommer

2 spsk sherryeddike

salt

2,5 dl brændt urteolie

den brændte olie laves ved at "brænde" 2 løg et bdt timian 1 bdt estragon påen varm stegepande til det er godt sort blendes herefter i 4 min med 1 L neutral olie

 

æg, eddike og salt kører på blenderen til en tyk konsistens, olien tilsaææte i en tynd stråle indtil mayonaisen er tyk,

 

Bøf.

 

1250g hakket oksekød

100g brunet smør

100g æggeblomme

70g fint hakket løg

70g fint hakket rød peber

70g fint hakket tomat

salt og peber

 

alt røres sammen og hviler i 15 min, formes i bøffer af 125g og steges på en varm pande i 3 min på hver side.

 

Syrnet spidskål

 

1 stk spidskål

1 citron

snittes fint ligges på et klæde i en si og drysses med salt citronen vaskes grundigt og rives fint ud over kålen, lad kålen stå 2 timer smag den til med sort peber, så er den klar til servering.

 

Skinke og oste granulat

 

150g skagenskinke

200g gule kristian

 

skinke og osten bages på hver deres plade i ovn ved 175 grader i 15 min så de begge er sprøde, tages ud og ligges på fedtsugende papir og afkøler. Herefter knuses til et fint pulver som enten kan blandes sammen eller tilsættes hver for sig.

 

Grillet agurk.

 

2 agurker

skylles grundig og tørres med et viskestykke, deles på langs og steges på skrælsiden på en varm pande til de er næsten helt sorte, tages af afkøles og skæres i fine tern.

 

 

Burgeren samles.

 

Bollen skæres over smøres med den brændte mayo, så ligges de syltede grønsager i løvstikke mayoen på, så bøffen så en spsk. Granulat (med eller uden ost efter ønske)

Så er det spidskålen og de grillede agurker.den øverste bolle smøres også med den brændte mayo og ligges aller øverst.