Bedste bøfsandwich
Se, hvor du kan få fingrene i årets vinder
En god, stor bøf, rigelige mængder løg og masser af brun sovs. Det er hovedingredienserne i en af de danske fastfood-legender, bøfsandwichen.
Hvis du vil kaste sig over en af de bedste af slagsen, skal du nu tage et smut til Havnens Perle i Aarhus.
Den er i dag blevet kåret til at være indehaver af Danmarks Bedste Bøfsandwich 2014. Havnens Perle genvinder dermed titlen, som i 2013 blev vundet af Vestre Baadelaug i Aalborg.
Vestre Baadelaug må i år nøjes med andenpladsen, mens Chicky Grill i København snupper tredjepladsen.
Ifølge dommerpanelet, som består af en række sovse- og grillentusiaster, er det en kombination af en god bøf lavet af friskhakket oksekød og en god sovs, der har gjort udslaget.
- Den gode tykke brune sovs var en smule salt i sig selv - men sådan skal den jo heller ikke spises. Den skal balancere den sødme, som rødbeder, ketchup og remouladen kommer med. Det syrlige sørger agurkerne for - og knas, sammen med de rå og ristede løg, siger madblogger Malou Rotvel Pagh i en pressemeddelelse.
Hun fortsætter:
- Senneppen skærer smukt igennem det sødelige og det salte - og den engelske sauce bidrager med et skud umami. Og bøffen? Den var tyk, saftig og med pragtfuld smag af rent oksekød. Jeg fik søreme et flashback til mormors hakkedrenge. Hele herligheden gik op i en højere enhed
Hver uge serverer Havnens Perle omkring 150 liter brun sovs i deres bøfsandwiches.
Havnens Perle har også tidligere vundet titlen som Aarhus' bedste pølsevogn hele tre gange.