Bedst til vækst

Er den bedste vækstkommune i Østjylland

02:19

1 af 2

Silkeborg er den østjyske kommune, der har flest vækstvirksomheder. Det viser en ny landsdækkende undersøgelse, der også slår fast, at vækstvirksomhederne er blandt de bedste til at skabe nye arbejdspladser.

- Først og fremmest gør vi os umage, og når man gør sig umage, så fornemmer folk, at der en god vilje på begge sider af bordet. Det er bare en bekræftelse på, at hvis vi arbejder sammen om tingene, så kan vi gøre det bedre, siger formand for ErhvervSilkeborg, Niels Thorlund, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Én af de arbejdspladser, der er med til at gøre Silkeborg Kommune til højdespringer, er PicoPublish, hvor Per Groth har syv ansatte. Virksomheden er i rivende udvikling, og ejere er ikke i tvivl om hvorfor.

- Altså det her med at ErhvervSilkeborg har lavet det her forum, hvor vi kan fokusere på vores business, det er altafgørende, siger Per Groth til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I løbet af det senest år har Per Groths firma, der laver It-løsninger til større firmaer, oplevet en stigning omsætningen på omkring 300 procent.

På landsplan er Silkeborg nummer 11. På ranglisten over vækstkommuner.

Det er firmaet Ernest & Young, der har lavet undersøgelsen.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.