Bedre overvågningsbilleder

Politiet i dialog med butikker

02:55

1 af 2

Den stribe af butiksrøverier, der den seneste tid har været i Østjylland, får nu Østjyllands Politi til at tage ud for at give butikkerne gode råd til, hvordan de sikrer bedre overvågningsbilleder til politiets efterforskningsarbejde.

- Det kommer selvfølgelig af den stribe af røverier, vi har haft, hvor vi har fået noget overvågningsmateriale ind, hvor noget af det desværre ikke har været af en kvalitet, som vi har kunnet anvende i den videre efterforskning, siger politikommissær ved Østjyllands Politi Thomas Hinge til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Østjyllands Politi mistænker en serierøver for at stå bag 14 røverier mod dagligvarebutikker i Østjylland siden midten af august, men overvågningsbillederne er så ringe, at politiet endnu ikke har kunnet identificere personen.

Ud over kvaliteten af billederne spiller også placeringen af overvågningskameraerne en stor rolle:

Se: bange for at røver slår til igen

- Nogle af de ting, vi desværre oplever, selvom det er gode kameraer, er, at de er placeret et sted, hvor de sidder på en måde, så vi ikke får så meget ud af billederne, forklarer Thomas Hinge.

Derfor opfordrer Østjyllands Politi til, at kameraerne hænger i øjenhøjde, så man kan se røverens ansigt, frem for at kameraerne sidder højt oppe i loftet. Og hos dagligvarebutikkerne giver politiets råd stof til eftertanke:

- Det er noget, vi helt sikkert skal se på, for kan vi gøre det mere sikkert for vores medarbejdere og hjælpe politiet med noget opklarende arbejde, så vil vi rigtig gerne det, siger Peter Gabriel, der er uddeler i SuperBrugsen i Lystrup.

Se mere i videoen øverst på siden.