Bedre mad til de ældre

Kommune vil have større fokus på økologi på plejehjemmene

01:52

1 af 2

De ældre i Randers Kommune skal ikke bare spise sunde og nærende måltider. De skal også få mad på gaflen, som er tilberedt med økologiske råvarer.

Det er ambitionen med et nyt pilotprojekt i Randers Kommune, der har til formål at sikre, at mindst 30 procent af maden på plejecentrene skal være økologisk.

I første omgang gælder det for plejecentrene i Område Nord, som blandt andet dækker Øster Tørslev, Spentrup, Havndal og Harridslev.

Målet med projektet er at skabe mere spændende og kulinariske madoplevelser for de ældre borgere. En mission, som ikke nødvendigvis bliver dyrere for kommunen, fortæller ernærings- og projektleder Dorthe Niss fra Område Nord:

- Jeg ser det som en udfordring at se, om vi kan få nogle bedre måltider til de samme beløb, som vi har at producere for i dag, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ved at overgå til flere økologiske råvarer er tanken, at Randers Kommune vil kunne skære ned på antallet af dyre færdigprodukter.

Omlægningen til 30 procent økologi i Område Nord skal ske frem til 2016. Derefter håber Randers Kommune at udbrede initiativet til kommunens øvrige plejehjem.

I Område Nord vil det være omkring 1.200 personer, der får glæde af de økologiske mad.

Derudover vil også de medarbejdere i Randers Kommune, som arbejder på Laksetorvet og i Randers Sundhedscenter få serveret måltider med økologiske råvarer.

Du kan høre, hvad de ældre synes om udsigten til økologisk mad, i tv-indslaget øverst i artiklen.