Bedre lyd til hørehæmmede

Festival tilbyder hørehæmmede ny teknologi, som gør lyden fra koncerter bedre

Når Smukfest i starten af august slår portene op til en lang stribe koncerter mellem bøgetræerne i Skanderborg, så er der godt nyt til hørehæmmede.

Smukfest tilbyder nemlig gratis en ny teknologi til høreapparatsbrugere, som gør lyden fra koncerterne bedre.

For mange med høreapparat bliver lyden fra koncerter ofte forvandlet til støj, men det skal nu være slut i Skanderborg.

Det er en høreapparatsbruger, som har taget initiativ til ideen, som sammen med Smukfest og firmaet Phonak, der laver løsninger til folk med høretab, nu gør festivaloplevelsen bedre for hørehæmmede.

Se: Smukfest aflyser i København

- Mange med høretab deltager ikke i sociale arrangementer, fordi de har svært ved at høre i støj og over afstand. Med vores tekniske bidrag vil vi vise høreapparatsbrugerne, at der i dag findes nye tekniske muligheder, der hjælper folk videre, der hvor hørapparaterne ikke slår til længere - ikke kun her på festivalen, men også i deres hverdag derhjemme, på arbejdspladsen og i skolen, siger Søren Andersen fra Phonak i en pressemeddelelse.

Udstyret kan lånes gratis under Smukfest. Alle med høretab kan henvende sig i informationen i Sherwood, hvor de kan låne en lille halsslynge-modtager og få instrukser i, hvordan udstyret fungerer.

Smukfest i Skanderborg finder sted frem fra den 5. til den 9. august.

Her kan de hørehæmmede og alle andre på festivalen blandt andet se frem til at høre Avicii, Hardwell, Lenny Kravitz, Tiësto, Suspekt, Kim Larsen, Go Go Berlin, Mø, Christopher, Medina, L.O.C., Jonny Hefty & Jøden, Who Made Who, Folkeklubben, Burhan G., Marvelous Mosel, Hej Matematik, Joey Moe, L.I.G.A.