- Bedre end vi havde drømt om

Formand glad for succes med indiske læger

02:54

1 af 2

Det skaber stor glæde i Region Midtjylland, at 15 ud af de 26 indiske læger, der kom til regionen tilbage i 2007 for at afhjælpe lægemanglen, stadig arbejder på sygehusene i regionen.

- Vi havde håbet det. Når man sammenligner med vores rekrutteringer fra Polen eller de baltiske lande, der har vi ingen succesrate i noget projekt, der er ligger over 50. Så det her klart over det, som vi havde drømt om og håbet på, og derfor er det rigtig glædeligt at se det her indslag, siger Bent Hansen (S), der er formand for Region Midtjylland.

Se: indiske læger klarer sig godt

Han tror, at årsagen til succesen blandt andet skyldtes, at indere er meget opdraget til at tage ud i verden end folk fra andre lande.

- Jeg tror først og fremmest, at de er mere opdraget til at tage til udlandet. Hvis man tager til England i dag, så er op mod en tredjedel af de engelske speciallæger uddannet i Indien, ligesom der er mange indiske læger i Canada og Australien. For dem er det ikke et stort spring at tage til udlandet og dygtiggøre sig, og det har vi så heldigvis draget nytte af, siger Bent Hansen.

I videoen øverst på siden kan du se hele interviewet med Bent Hansen.

Du kan se eller gense dagens indslag om de indiske læger her.