Bedersagen: Rådmand afviser at have frarådet tv-deltagelse

Ifølge forælder henvendte Louise Gade (V) sig til ham for at overtale ham til ikke at stå frem i sag om sex-krænkelser af børn.

Rådmand for børn- og ungeområdet i Århus Kommune Louise Gade (V) har personligt forsøgt at overtale en repræsentant for forældrene i daginstitutionen Grønnebakken i Beder til ikke at stille op på tv.

Christian Roland Larsen fungerede som talsmand for institutionens forældre, mens sagen om en pædagogmedhjælpers seksuelle krænkelser af børn stod på. En sag, der senere endte med, at pædagogmedhjælperen blev idømt tre års fængsel.

I sommer kontaktede Louise Gade selv Christian Roland Larsen efter at have erfaret, at han overvejede at medvirke i en dokumentarudsendelse på TV 2. En udsendelse, der nu bliver vist på tv.

- Overfor kommunen lufter vi muligheden for at lade TV 2 Dok kigge på det, der er sket i Grønnebakken. Det resulterer så i, at jeg bliver ringet op af Louise Gade, som fraråder mig i at iværksætte det, siger Christian Roland Larsen nu til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han undrer sig meget over Louise Gades fremgangsmåde.

- Jeg synes, det er en form for pression, som jeg aldrig havde troet, at jeg skulle opleve fra Århus Kommunes side. Det troede jeg, de var for rene til.

Også kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Journalisthøjskole i Århus undrer sig over Louise Gades henvendelse til Christian Roland Larsen.

- Jeg har aldrig hørt om, at politikere i Danmark blander sig i, hvordan borgerne udtaler sig og til hvilke medier, de udtaler sig, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Til TV 2 | ØSTJYLLAND skriver Louise Gade følgende om sagen:

- Jeg er stærkt forundret. Sagen er, at Christian Roland en fredag sidste sommer lagde en telefonbesked, hvor han bad mig kontakte ham telefonisk, hvilket jeg gjorde pågældende fredag aften. Han ville gerne drøfte en række punkter i forhold til Beder-sagen, herunder om jeg synes, det var en god idé for forældrene at deltage i en dokumentarudsendelse om sagen som nogle forældre overvejede. Jeg svarede ham, at det havde jeg som rådmand principielt ingen holdning til . Adspurgt igen svarede jeg, at jeg som privatperson og dermed som mor ikke selv ville deltage i sådan et program med mit barn - men at det i øvrigt var sagen uvedkommende.

Christian Roland Larsen fastholder, at han ikke har bedt rådmanden om råd i forhold til om familien skulle stille op eller ej.

Se tv2oj.dk's tema om Bedersagen