Bedersagen: byrådskandidat efterlyser åbenhed

Radikal byrådskandidat mener ikke, at Århus Kommune var åben nok, da den udleverede papirer i sag om sex-krænkelser i daginstitution.

Den radikale byrådskandidat i Århus Søren Højlund Carlsen langer nu ud ud efter Århus Kommune for sin håndtering af et dokumentarprogram om Bedersagen.

Under optagelserne til TV 2-programmet "Pædofil i børnehaven" bad forældre til misbrugte børn og journalist Lars Høj Århus Kommune om aktindsigt. De fik derefter udleveret papirer med sorte overstregninger i stor stil. En praksis, som allerede er blevet kritiseret af statsforvaltningen.

- En kommune skal være åben. Den skal udøve dialog, og den skal fremvise tillid over for sin omverden. Det gælder borgerne, det gælder sagens parter i den her sag, og det gælder journalister. Også selv om de er kritiske, siger Søren Højlund Carlsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Programmet 'Pædofil i børnehaven' blev torsdag aften vist på TV 2. Programmet gik tæt på den såkaldte Bedersag, hvor en pædagogmedhjælper fra daginsitutionen Grønnebakken er blevet idømt tre års fængsel for seksuelle overgreb mod 13 af institutionens børn.

I programmet kom det blandt andet frem, at der blandt kolleger og ledelse var en klar fornemmelse af, at der var noget underligt ved pædagogmedhjælperen. Alligevel kunne han fortsætte sine overgreb i kommunens institution.

Se mere om Bedersagen i fredagens nyhedsudsendelse på TV 2 | ØSTJYLLAND klokken 19.30.

Se tv2oj.dk's tema om Bedersagen