Bech ventede på Olsen

Ville give plads til et landstrænerjob

Foto: Silkeborg IF

Troels Bech ventede med at forlænge aftale med Silkeborg, indtil Morten Olsen forlængede sin kontrakt hos DBU.

Det var ikke tilfældigt, at Troels Bech mandag forlængede sin kontrakt som Silkeborg-træner frem til sommeren 2014, kort efter Morten Olsen havde forlænget sin kontrakt som dansk landstræner frem til sommeren 2014.

Det fortæller Troels Bech dagen efter, de to nyheder blev offentliggjort inden for få timers mellemrum. Det var timet og tilrettelagt fra Silkeborgs side.

- Det var ikke mere tilfældigt, end at jeg jo til en vis grad havde ladet plads stå tilbage til, at hvis landstrænerjobbet skulle være en mulighed, så ville jeg forholde mig muligheden for at kigge på det.

- Men i det øjeblik, at den ting blev afklaret, så satte vi os sammen i Silkeborg, og der behøvede vi ikke lang tid. Så det var ikke så tilfældigt, siger Troels Bech til sporten.dk. Troels Bech har været nævnt som kandidat til landstrænerposten længe, men da det først blev endegyldigt afklaret, at Morten Olsen tog endnu en tørn, så var der ingen grund til at afvente yderligere hos Silkeborg.

- Man kunne også have gjort det i en rækkefølge, hvor Silkeborg og jeg havde meldt noget ud først.

- Men fordi nogen havde spekuleret i mit eventuelle kandidatur, så ville det bare have affødt en række spørgsmål om, 'jamen er der så truffet en beslutning fra DBU's side'.

Ingen sammenhæng mellem kontrakter
- Og der så jeg ingen grund til at udsætte DBU for det unødige opkald fra dig for eksempel, forklarer Troels Bech. Silkeborg-træneren afviser i samme ombæring, at der skulle være sammenhæng mellem udløbsdatoen på hans og Morten Olsens kontrakt.

- Det havde jeg ingen viden om på det tidspunkt, hvor vi drøftede varighed af kontrakten i Silkeborg. Jeg havde ingen viden om, hvem der skulle være træner for det danske landshold, eller hvilken varighed der var i det.

- Så det er ikke afstemt efter det, bedyrer Troels Bech.