Beboere efter ulykke: Folk kører sindssygt stærkt her

Ni personer kom til skade i en alvorlig ulykke i Brabrand ved Aarhus fredag aften. Nu melder flere beboere ind med voldsomme beretninger fra vejen

00:56

Per Bent Larsen er en af dem, der bor i nærheden af det sted, hvor der fredag aften skete en alvorlig ulykke i Brabrand ved Aarhus. Han mener, at det bare var et spørgsmål om tid, før sådan noget ville ske.

Det var tilsyneladende bare et spørgsmål om tid, før en ulykke, som den der fandt sted fredag aften på Holmstrupgårdsvej i Aarhus-forstaden Brabrand, skulle ske. Sådan lyder det i dag fra flere beboere i området. Ifølge dem køres der alt for stærkt på strækningen.

Kim Koldsø har i 10 år boet på det nærliggende Skjoldhøjkollegiet. Han tør end ikke lade sin 11-årige søn passere Holmstrupgårdsvej alene af frygt for en ulykke.

Læs også Overhaling gik galt: Ni er kommet til skade i voldsom ulykke

- Det er umuligt at aflæse farten på folk, fordi mange kommer sindssygt hurtigt. Vejen indbyder til at køre stærkt, og det virker til, at folk trykker ekstra på speederen op af bakken efter rundkørslen, siger Kim Koldsø til TV2 ØSTJYLLAND.

Han har gennem et årti set et hav af nærved og næsten-ulykker på vejen.

Intet har ændret sig gennem årene. Det er rent held, at der er gået så lang tid, før der er sket en alvorlig ulykke.

Kim Koldsø, beboer, Skjoldhøjkollegiet

- Intet har ændret sig gennem årene. Det er rent held, at der er gået så lang tid, før der er sket en alvorlig ulykke. Fredag skete det, fordi en ung mand forsøgte at overhale, og det har jeg set være farligt flere gange før, siger Kim Koldsø.

En anden, der bekræfter tendensen med hasarderet kørsel på Holmstrupsgårdvej, er Per Bent Larsen, der selv bor på vejen.

Vil have chikaner op

- Især fra kl. 15-17 er der tæt trafik her, og når der så ikke er voldsom trafik, kører folk utrolig stærkt. Hvis folk oplever, at der nok ikke er så meget trafik, får den gerne 90 km/t eller der omkring, fortæller Per Bent Larsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Han mener dog faktisk ikke, at der er noget galt med selve vejen.

- Trafikforholdene er gode nok, men hvis folk ikke overholder betingelserne, så går det galt, lyder det fra ham.

Et stort antal redningsfolk var på stedet i forbindelse med ulykken, der skete kl. 18.47. Foto: Øxenholt foto

Kim Koldsø derimod så gerne, at der blev gjort noget for trafiksikkerheden på stedet – så han i fremtiden med tryghed kan sende sin søn over på den anden side.

- Der burde blive sat chikaner op, så folk tvinges til at sætte farten ned, mener Kim Koldsø.

Østjyllands Politi har lørdag ikke haft mulighed for at kommentere på trafikforholdene ad Holmstrupgårdsvej.

Ni bragt til sygehuse i Aarhus og Randers

Ulykken fredag skete, da en 19-årig mand ville overhale en anden bil.

- Da han er ved at overhale, opdager han, at der er modkørende trafik, og at han derfor ikke kan nå at fuldføre overhalingen, sagde vagtchef hos Østjyllands Politi, Per Bennekov, fredag til TV2 ØSTJYLLAND.

Den 19-årig trækker derfor ind til højre, og rammer den bil, som han var ved at overhale.

00:11

Se video fra ulykkesstedet fredag aften her.  Video: Local Eyes

Luk video

Bilen, der bliver ramt, bliver slynget rundt og kommer over i den anden side af vejen, hvor den bliver ramt af en modkørende bil.

Tre personer blev alvorligt kvæstede. De var alle kvinder i alderen 19-21 år. De sad alle i den bil, der blev slynget over i den forkerte kørebane.

I de tre involverede biler var i alt 11 personer. To slap uskadt, mens ni blev bragt til sygehuse i Aarhus og Randers.

I forbindelse med ulykken var Holmstrupgårdsvej i en periode spærret fra Edwin Rahrsvej til rundkørslen ved Jernaldervej.

Ulykken skete på Holmstrupgårdvej i Brabrand. Foto: Google Maps