Beboere blev ikke evakueret

Brandvæsen erkender fejl

Branden brød ud i en kældergarage og udviklede kraftig røg.

Beboere i Bispehaven skulle have været evakueret, da der 4. september udbrød brand i en kældergaragen under deres boligblok.

Det erkender Aarhus Brandvæsen i dag.

- Det var forholdsvist komplekst at komme ind til branden den aften, og der har indsatslederen været meget opmærksom på at sikre sit mandskab. Han har ikke haft beboerne i den bygning med i sine overvejelser, og det kan vi naturligvis kun beklage. Jeg vil vende sagen næste gang jeg er samlet med mine indsatslederen, siger Lars Hviid til DR, P4 Østjylland.

Røgskader i lungerne

Flere beboere fortæller til P4 Østjylland, at de ikke blev kontaktet af brandvæsenet som vanligt, da branden brød ud.

En beboer, der sov mens branden opstod, havde et vindue på klem på sjette sal. Han vågnede op med sod i lungerne og en ødelagt lejlighed. På skadestuen kunne lægerne konstatere, at hans lungefunktion var nedsat som følge af røgen fra branden.

- Man kan prøve at forestille sig, hvordan sådan en kombination af dæk, plastik og benzin bliver, når det brænder. Det var fedtet og klistret og sad i min hals, siger Amel Brkic.

Branden brød ud i et åben garageanlæg under boligblokkene. Blandt andet var der ild en bil, og røgen var meget kraftig, da brandvæsenet kom frem. Derfor tog det tid at få branden under kontrol.