Beboer på plejehjem: Vi har brug for folk gider lette røven

Beboere og de ansatte på de østjyske plejehjem efterspørger mere støtte fra de ældres familier

01:50

Det er en svær balancegang. Hvor meget skal du som pårørende bidrage til dit familiemedlems liv på plejehjemmet? Plejepersonalet så gerne, at mange flere hjalp og involverede sig mere, men de pårørende har i mange tilfælde svært ved at finde tiden.

- Jo mere de hjælper os, jo mere tid bliver der til personlig pleje og omsorg, siger centerleder på Møllebo i Randers, Annette Hock.

Vi har brug for, at folk gider lette røven, men de har nok i sig selv

Elsebeth Eskildsen, plejehjemsbeboer

Hun er langt fra alene med håbet om mere hjælp fra de pårørende. Langt over halvdelen af de østjyske kommuner prøver at få familierne til at gøre mere.

- Vi kunne godt tænke os at komme på udflugt, men vi har ingen til at hjælpe. Personalet kan ikke få fri til det. Vi har brug for, at folk gider lette røven, men de har nok i sig selv, lyder den kontante udmelding fra en af beboerne på Møllebo, Elsebeth Eskildsen.

Læs også Isabella flytter sammen med sin 91-årige morfar

En af dem, der må stå på mål for beskyldningerne, er Ove Jørgensen. Han besøger plejehjemmet to-tre gange om ugen, men det er jo så spørgsmålet, om det er nok.

- Jeg kan godt se det fornuftige i, at vi skal tage os mere af egne pårørende, men det kan altså være svært at få det til at hænge sammen som almindelig familie, siger han.

Du kan se mere til debatten i indslaget øverst på siden.