Bears skal have ny træner

Ville Tuominen forlader Bakken Bears til sommer

Bakken Bears skal finde en ny head coach, da Ville Tuominen har sagt ja til et job i den finske topklub Kataja Basket.

I Finland skal Ville Tuominen være general manager i Kataja Basket, hvor han får ansvaret for de sportslige aktiviteter i klubben.

- Kataja har den bedste organisation i Finland, og det er en fantastisk mulighed for mig. Lige så ked af det jeg er over at forlade Bears, lige så meget glæder jeg mig til de nye udfordringer. Jeg elsker virkelig Bakken, Aarhus og folkene her, og jeg vil gøre alt der står i min magt for at forlade klubben med endnu et mesterskab, siger Ville Tuominen, der altså vender tilbage til sit hjemland, til klubbens side på Facebook.

Ville Tuominen har stået i spidsen for Bakken Bears gennem de seneste halvanden år med stor succes.

- Vi er stolte af at en af de stærkeste basketballklubber i Nordeuropa vil tilknytte en af vores nøgleansatte. Ville har sat sit meget positive aftryk i Bakken Bears, blandt andet med sidste sæsons succes i EuroChallenge. Samtidig har Ville bidraget til at tilføre os professionalisme på nye områder. Vores scouting er løftet i niveau, og vi har fået struktureret vores fysiske træning bedre, siger Michael Piloz, der er sportsdirektør i Bakken Bears.

Klubben er i gang med at afsøge markedet for at finde sin kommende træner, men endnu er det ifølge sportsdirektøren for tidligt at sætte en dato for, hvornår arbejdet er færdigt, og en ny mand kan præsenteres.

Bakken Bears har i denne sæson i Basketligaen blot tabt to kampe, mens det er blevet til 16 sejre.