Basso kører gadeløb i Horsens

Træning til næste års Giro d?Italia

Ivan Basso kommer til Horsens Foto: Flickr

Sidste års vinder af Tour de France og kaptajn på Bjarne Riis?cykelhold Saxo Bank - Sungard Ivan Basso kommer til Horsens i morgen aften, onsdag, for at køre gadeløb.

Hans valg af gadeløb i netop Horsens kan hænge sammen med, at Giro d?Italia næste år starter i Danmark og kører gennem Horsens

Gadeløbet "Rundt om Lunden" afvikles med opløb på Karolinelundsvej i Horsens.

- Ivan Basso har meddelt os, at han stiller til start i næste års Giro d'Italia, og jeg glæder mig til at se ham køre imod de to Saxo Bank-SunGard-ryttere Kasper Klostergaard og André Steensen, som tidligere har vundet løbet, siger løbsarrangør Martin Hansen i en pressemeddelelse.

- Jeg er slet ikke i tvivl om Saxo Bank-SunGard-rytterne nok skal ligge helt fremme. Jeg tror også, at vores eget cykelhold Glud & Marstrand-LRØ vil være helt fremme. Niki Østergaard har tidligere vundet løbet, men løbet passer også godt til Christopher Juul Jensen, som næste år skifter til Bjarne Riis' cykelhold. Troels Vinther vil helt sikkert også køre med om sejren, tilføjer Martin Hansen.

Rytterne kører i en time plus fem omgange. Før gadeløbet vil to felter prøve kræfter med ruten. Det er et motionsfelt og et felt med netværksfolk fra cykelholdet Glud & Mastrand-LRØ.