Bartenderen Mathias er Danmarks bedste flaskesvinger

Aarhusianer vandt DM for bartendere

05:13

I weekenden afholdt Dansk Bartender Laug DM i Klassik Cocktail og Flair. Guldmedaljen i kategorien Flair gik til den aarhusianske bartender Mathias Daa Løfquist, der til daglig arbejder på cocktailbaren Fidel's.

I Go' Aften Østjylland viser han smagsprøver på sit talent og fortæller, hvad det egentlig er for en disciplin i bartenderfaget, han er så god til. 

Læs også Skål: Aarhus-bar er verdens bedste til at sælge munke-likør

- Flair er underholdning bag baren. Det går også ud på, at man laver en rigtig lækker cocktail, men ideen er, at gæsterne samtidigt skal få en oplevelse med, siger han.

Kvalificeret til VM

Med det danske mesterskab fulgte også en kvalifikation til verdensmesterskabet. En oplevelse som Mathias Daa Løfquist ser frem til, men han regner ikke med en plads på medaljeskamlen.

- Jeg har ikke trænet så længe. Jeg har gjort det i et års tid nu. De professionelle træner otte til ti timer om dagen og har måske gjort det i 10 - 15 år. Så jeg har lang vej igen, men jeg håber da, at jeg en dag kunne komme derop og ligge, siger han. 

Læs også Bartender: Gaden ligner et bombet lokum

VM for bartendere bliver afholdt i Sydafrika i slutningen af september.

Du kan se hele interviewet med Mathias Daa Løfquist i videoen øverst i artiklen. Du kan også se det tirsdag i Go' Aften Østjylland kl. 18.15 og 21.20.