Barn nr. 1000 i Randers i år

Juleaften fik både Karin Rathcke og Randers Kommune en julegave, da baby nr. 1000 i år blev født i Randers Kommune

Karen Rindom Rathcke fra Stevnstrup havde egentlig først termin d. 9. januar, men midt på dagen d. 24. december begyndte veerne. Hen på eftermiddagen gik fødslen i gang og klokken lidt over otte juleaften blev lille Ida Marie født som barn nr. 1000 i Randers Kommune i 2010.

- Alt var forberedt, så gæsterne kunne rykke ind og holde juleaften med vores datter, fortæller Karen Rindom Rathcke.

Allerede sidst på aftenen juleaften kunne parret vende tilbage til familie og gæster i Stevnstrup og præsentere den lille nyfødte pige.

Fødslen af barn nr. 1000 markerer samtidig at befolkningstallet vokser i Randers. Indbygger-tallet er det sidste år steget med 561, hvilket er over det, der er forudsat i befolknings-prognosen. Dermed er der nu 95.265 borgere i Randers Kommune, og det glæder borgmesteren.

- De tendenser lover godt for vores bosætningspolitik. Byrådet har jo en vision om, at Randers Kommune skal runde 100.000 indbyggere inden for en kort årrække. Sådan som udviklingen er i byggeriet af almene boliger og salget af parcelhusgrunde, tegner det unægtelig godt, siger borgmester Henning Jensen Nyhuus (S) i en pressemeddelelse.