- Bare de ikke er døde

Ibrahim Mousa Said kan ikke få fat i sin familie i Libyen. Han frygter for deres liv

Dansk-libyeren Ibrahim Mousa Said fra Aarhus kan ikke komme i kontakt med sin mor og far og sine søskende, som bor i Libyens hovedstad, Tripoli, hvor kampene de sidste dage har raset. Nu frygter han for, hvad der er sket med dem. Det siger han til Ritzau.

- Jeg kan ikke komme i kontakt med dem. Jeg er bange for, at der er sket det, som er sket for mange andre, som er blevet dræbt i de seneste dages kampe. Så jeg frygter for deres liv, siger han.

Ibrahim Mousa Said er politisk aktivist for oppositionen, og derfor er hans familie ifølge ham selv i ekstra stor fare.

- Min familie er tidligere blevet straffet af Gaddafi. Mine søskende kan ikke finde job, og min ældre broder kan ikke få visa til at arbejde i andre lande - alt samme på grund af mig, siger han. 

Ibrahim Mousa Said kom til Danmark for 13 år siden som politisk flygtning. Han flygtede fra det styre, som Libyens leder, Muammar Gaddafi, står i spidsen for. Siden har han ikke været i Libyen.

- Min far og mor har besøgt mig her, men de var sendt hertil af Gaddafi for at overbevise mig om, at jeg skulle droppe politik. Resten af familien holdt han som gidsler imens, siger han.

Ibrahim Mousa Said håber, at han snart får forbindelse til sin familie, så han kan sikre sig, at de er i god behold. 

Kampene i Libyen er taget til i styrke, siden de brød ud i torsdags. Mindst 62 mennesker er dræbt i forbindelse med urolighederne i Tripoli og på landsplan er mindst 233 mennesker omkommet, oplyser Human Rights Watch.

Urolighederne i Libyen er dermed de klart blodigste i den serie af protester, der siden nytår har bredt sig som en steppebrand i Mellemøsten og Nordafrika.