Bange for radikalisering

Mosbjerg Folkemøde vækker bekymring blandt naboerne, der frygter polarisering

01:53

1 af 2

Denne eftermiddag er der fuld gang i Mosbjerg Folkefest, som er kendt for at være kritisk overfor islam. Naboerne i Alken ved Skanderborg bebuder, at de vil kæmpe fredeligt mod mødet med deres egne midler.

Mossø for Mangfoldighed kalder gruppen på omkring 40 personer sig. De vil ikke demonstrere, men de vil arrangere andre begivenheder resten af året.

- Vi håber, at folk kan se, at området her også repræsenterer andre holdninger, og at det vi laver, kan være med til at bløde tonen op, siger Sanne Dudoret, der er en del af Mossø for Mangfoldighed.

- Jeg frygter, at det kan give en øget polarisering i samfundet, og at det også kan skabe en radikalisering på de forskellige fronter, som kan føre til terrorisme.

Se: Islam-kritikere mødes ved Alken

Jens Langkjær bakker hende op, da han er bange for den udvikling, han synes, han oplever lige i tiden.

- Jeg er bekymret for, at nuancerne går tabt. Jeg bange for, at det moderate standpunkt bliver klemt mellem ekstremerne, supplerer Jens Langkjær.

Derfor vil gruppen for mangfoldighed i løbet af året arrangere arrangementer, som tager udgangspunkt i mangfoldigheden.

Det kan for eksempel være en mangfoldighedsfest eller debatarrangementer, hvor der også er plads til at tale om den radikalisering, som der bliver debatteret på folkemødet.

- Vi synes også, at der skal være plads til deres fest, vi vil bare gerne, at der kommer et andet tema i debatten, siger Sanne Dudoret.

Se interview med Sanne Dudoret og Jens Langkjær og hør mere om deres ideer i videoen øverst på siden.