Bandechef flygtet

Vagt lukkede fange ud af topsikret statsfængsel

01:19

Med uhyre simple midler lykkedes det for bandelederen Mohammed Figuigui at flygte fra Statsfængslet Østjylland.

1 af 2

Bandechefen Mohammed Figuigui fra Ishøj, som også går under navnet "Maleren" er fredag flygtet fra det topsikrede statsfængsel Østjylland ved Horsens.

34-årige Figuigui, der afsoner otte års fængsel på drabsforsøg på et vidne, snød sig ud af fængslet ved at udgive sig for at være en anden fange, der skulle på udgang. Personalet tjekkede ikke fangens identitet og låste porten op.

Herefter kørte Figuigui væk i en taxa, og siden har ingen set ham.

- Der er sket en klar menneskelig fejl. Han er blevet forvekslet med en anden og det må naturligvis ikke ske. Det er dybt beklageligt, og der vil blive indledt en tjenstlig undersøgelse, siger fængselsinspektør Jørgen Bang til Ekstra Bladet.

Er flygtet til Marokko
Efter 20 minutter gik fejltagelsen op for personalet, da den fange, der oprindeligt skulle have været på den uledsagede udgang, mødte op ved portvagten for at blive lukket ud.

Figuigui, der er en af topfigurerne i bandemiljøet i Ishøj ved København, er efterlyst. Han kunne have set frem til en prøveløsladelse i 2013, og ifølge Ekstra Bladets kilder er han flygtet til Marokko.

Politiet er søndag morgen på bar bund:

- Status er, at vi ikke har fået fat i ham endnu. Vi ved ikke, hvor han kunne befinde sig, siger vagtchef Martin Rasmussen fra Sydøstjyllands Politi i Horsens lørdag morgen til Ritzau.

Politiet overvejer at sende en efterlysning ud med et foto.

- Vi skal overveje internt i huset, hvordan vi vil gribe sagen an, siger Martin Rasmussen.

"Maleren" har to gange tidligere forsøgt at flygte. Både under retssagen i Københavns Byret og under en fangetransport forsøgte folk at hjælpe ham fri.

Se mere om fangeflugten i tv-indslaget øverst på denne side.