Bananmos med sovemiddel skal få aber ned

Benny Johansen fra Munkholm Zoo gør i dag endnu et forsøg på at få de løsslupne berberaber ned igen

1 af 2

Nu har fire berberaber fra Munkholm snart været på fri fod i tre dage. Lørdag slap de ud af deres indhegning og indlogerede sig i trætopperne ikke langt fra den zoologiske have.

Siden da har folkene bag Munkholm Zoo så forsøgt sig med forskellige tiltag for at få aberne hjem igen. Søndag var det en dyrlæge med bedøvelsespile, der var i aktion. Men indtil videre har alt været nytteløst.

Abejagten fortsætter: Dyrlægen lå på lur i skoven

- I dag forsøger vi os med bananmos med sovemiddel. Jeg har sat en medarbejder til at holde øje med, om aberne kommer ned for at spise den. Og en halv time senere falder de så i søvn, fortæller ejer af Munkholm Zoo, Benny Johansen, til tv2oj.dk.

Med stor sandsynlighed vil aberne hoppe tilbage i træerne, efter de har spist bananmos. Men zoo-folkene har en plan klar.

Kan leve af græs

- Så finder vi dem og stiller os under med net. Eller så henter vi dem ned med stiger, hvis det kan lade sig gøre, siger Benny Johansen.

Dog er det langt fra sikkert, at aberne har tænkt sig at komme ned lige foreløbig. De har faktisk bevæget sig 100 m længere væk, end de var søndag.

Zoo: Aberne kan blive hele sommeren

- Aberne kan leve ganske fint af knopperne på træerne og græs, så bananmosen er ikke livsnødvendig. Men jeg ved ikke, hvad jeg ellers skal finde på. Jeg har rådført mig med andre haver, og de har heller ikke bedre bud, fortæller zoo-ejeren.

I går lagde han også vindruer ud til aberne, men de ligger der stadig, så det er ifølge Benny Johansen et lidt skidt tegn.

Herunder kan du se klip fra abejagten søndag: