Banan-pulver er kokain - måske

40 kilo hvidt pulver undersøges af politiet

Det var med stor sandsynlighed kokain, der for godt en uge siden blev fundet i et parti bananer fra Columbia på Coops lager i Hasselager ved Aarhus.

Det siger lederen af afdelingen for organiseret kriminalitet ved Østjyllands Politi, Merete Olesen.

- Vi har en formodning om, at det er kokain, men vi ved det ikke med 100 procents nøjagtighed. Men det er det, vi arbejder ud fra, siger Merete Olesen og fortæller, at der er taget flere prøver af det fundne pulver, som er under nærmere undersøgelse.

Politiet har fastslået, at der i alt blev fundet 40 kilo af det hvide pulver. Det lå gemt i grønne armytasker, der lå mellem bananklaserne.

Politiet i tæt samarbejde

For et par dage siden kom det frem, at et lignende fund var blevet gjort i et parti bananer hos et Coop-lager i Brøndby. Københavns Vestegns Politi fastslog torsdag, at der var tale om i alt 125 kilo narko.

De to sager har ført til et tæt samarbejde mellem Østjyllands Politi og Københavns Vestegns Politi.

- Vi efterforsker bredt, både nationalt og internationalt, siger Merete Olesen.

Politiet undersøger også, om der er en forbindelse til et opsigtsvækkende fund af narko på containerhavnen i Aarhus kort før påske.

Her blev der beslaglagt omkring 100 kilo kokain, der blev opdaget i forbindelse med en tilfældig kontrol af en kølecontainer, som en østeuropæisk lastbilchauffør netop havde hentet på havnen.