Ballademagere ender i register

Fire Brøndby-fans kan se frem til at se kampe på tv fremover. De ryger i hooliganregister efter balladen i Århus.

Det nye hooliganregister kommer i brug efter den voldsomme ballade i forbindelse med fodboldkampen mellem AGF og Brøndby i søndags på århusianernes hjemmebane.

Fire Brøndby-fans, der blev anholdt, får deres navn og for i registeret, og det betyder karantæne fra landets superliga-baner.

To af de fire er nu sigtet for vold, mens de sidste to er sigtet for vold mod politibetjente, og derfor vurderer Østjyllands Politi, at det ender med en registrering, skriver Århus Stiftstidende.

I alt 22 fodboldfans blev anholdt i forbindelse med søndagens kamp.

Udover de fire allerede omtalte ballademagere, kan optøjerne også få konsekvenser for de resterende, der er sigtet for blandt andet hærværk og trusler.

- De øvrige sager sender vi videre til Københavns Vestegns Politi. Det kan jo være, at nogle af de andre anholdte i forvejen er boblere til en plads i hooligan-registeret. En række mindre forseelser kan også begrunde, at en person kommer i registeret og får karantæne, siger Morten Anker Jensen, der er leder af beredskabet hos Østjyllands Politi, til avisen.

<b>Bøller skal betale</b>
Hos AGF er man nu ved at se nærmere på de ødelæggelser, der fulgt i kølvandet på bøllerne.

- Vi er netop nu i færd med at kigge vores videoovervågning igennem i forsøget på at identificere ballademagerne, og dem, vi kan identificere og sætte navn på, vil vi anlægge et civilt søgsmål imod og gøre erstatningsansvarlige. Vi har allerede identificeret én gerningsmand, som vil blive mødt med et erstatningskrav, siger koncerndirektør Lars Windfeld.