Bakterier blomstrer på cafeer

Fødevarestyrelsen har konstateret en række tilfælde af dårlig hygiejne på de dyre cafeer langs Århus Å.

Kylling fyldt med bakterier, mangelfuld rengøring og for høj temperatur i køleskabet.

Det er blot nogle af de observationer, Fødevarestyrelsen har gjort sig under sine besøg på de trendy og dyre cafeer langs Århus Å i løbet af i år.

Af de i alt 26 kontrolbesøg, Fødevarestyrelsen har aflagt ved åen i 2006, er der givet påtale, forbud eller bøde i hvert fjerde tilfælde. Bakterierne blev ifølge Århus Stiftstidende fundet på kendte caféer som Sidewalk, Cross, Viggo og den græske restaurant CuCos, der alle har haft besøg af fødevarekontrollen i september.

- Resultaterne fra caféerne er uacceptable. Derfor har de fået påbud om, at procedurerne for egenkontrol skal ændres, siger sektionsleder i Fødevarestyrelsen Inge Emborg til avisen.

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=14151">Århusianere syge på restaurant (8/5-06)</A></STRONG><STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=12839">Sløser med fødevare-hygiejne (17/12-05)</A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=12206">Bedre hygiejne i Bazar Vest (3/10-05)</A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=12068">Hindbær bag roskildesyge (17/9-05)</A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=10783">Isterninger er bakteriebomber (8/4-05)</A></STRONG>