Bakker op om færge

550 samsinger klar med penge til ny Aarhus-rute

Foto: Google Maps / TV2OJ

Initiativtagerne til en kommende direkte færgerute mellem Samsø og Aarhus er nu klar til at sende indsamlingsbøssen rundt.

Foreningen bag den kommende rute har indtil videre fået tilsagn om penge fra i alt 550 samsinger, som ønsker at bakke op om den kommende færge.

Søndag blev der holdt informationsmøde om planerne i Besser Forsamlingshus på Samsø.

- At vi har fået tilsagn om penge fra 550 på en lille ø som Samsø, er utroligt flot. Nu skal pengene så i kassen, så vi kan gå videre, siger formanden for Foreningen Samsø-Aarhus Ruten, Hans Chr. Hesseldal, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Sejl fra Aarhus til Samsø

Hans Chr. Hesseldal regner med at få mindst 2 mio. kr. i kassen alene fra småaktionærer fra Samsø. Derudover er der en række storaktionærer både på Samsø og i Aarhus-området, der er villige til at skyde penge i det kommende færgerederi.

I alt er er brug for at sælge andele for i alt 11 mio. kr., ligesom rederiets pengeinstitut skal smide et tilsvarende beløb i projektet.

Hvis alt går vel, er den nye færge klar til at stævne ud i fast rutefart mellem Samsø og Aarhus forud for højsæsonen næste sommer.

- Samsø bliver pludselig en forstad til Aarhus. Øen bliver en ny attraktion for aarhusianerne og byens turister. Derudover bliver Samsø koblet på et af Danmarks største vækstområder, så man kan bo på Samsø og arbejde i Aarhus, siger Hans Chr. Hesseldal.