Bakken spillede sig i finalen efter drama

Der skulle en ekstra 5 minutters periode til, før bjørnene kunne sejre over Næstved

Torsdag aften mødte Bakken Bears på hjemmebane Team FOG Næstved i den tredje semifinale. Hvis bjørnene vandt, ville mandskabet spille sig videre til finalerne mod Horsens IC.

Fra kampens åbning fulgtes de to hold ad, og det lykkedes dermed ikke Bakken at trække fra gæsterne, som holdet ellers gjorde i den første kamp i Vejlby-Risskov Hallen.

Læs også Bakken og HIC snydt for 'årets spiller'

I stedet blev det ligesom i anden semifinale i Næstved meget tæt. Efter de første 10 minutters stod der 17-15 til Bakken, og ved pausen var føringen ligeledes blot på to point - 40-38.

Efter pausen var det klart gæsterne fra det sjællandske, som kom bedst ud. Bjørnene hang bagefter, og tredje periode vandt Næstved klart og bragte sig foran 57-66 i opgøret.

Fik hentet forspringet

Der var altså en opgave for hjemmeholdet at tage sig af i fjerde og sidste periode. Forspringet skulle hentes og gerne mere til, så finalepladsen var sikret. Førstnævnte lykkedes, men så heller ikke mere end det.

Den ordinære kamp endte 85-85, og så skulle det hele afgøres i en ekstra periode på 5 min.

Læs også Sæsonen er slut for Randers Cimbria

Her viste Bakken Bears sig at være stærkest. Det endte med en sejr til aarhusianerne på 99-94, og nu kan mandskabet se frem til en gentagelse af sidste års finaler. Det er nemlig Horsens IC, der venter her.

Topscorer for bjørnene blev Michel Diouf med 32 point. For Næstved var Troy Franklin stærkt spillende med sine 39 point.

Bakken Bears-Næstved 99-94 (40-38)

Bakken Bears: Michel Diouf 32 point
Næstved: Troy Franklin 39 point

Bakken Bears videre med 3-0 i kampe. Der spilles bedst af fem kampe.