Bakken Bears satser dansk

Thomas Lærke har forlænget sin kontrakt med Bakken Bears

Arkivfoto fra DM-finalen

Den 24-årige danske landsholdsspiller har forlænget sin kontrakt med basketballholdet Bakken Bears, så den nu også gælder de to kommende sæsoner.

Thomas Lærke var en nøglespiller i grundspillet for Bakken Bears, inden han løb ind i en skade, der kostede ham meget af slutspillet.

Han vendte dog tilbage på banen til finalerne mod Horsens IC, men her spillede han ikke op til sit bedste.

Sportsdirektør Michael Piloz er dog sikker på, at forlængelsen bliver god for begge parter.

- Thomas bliver en nøglespiller i den kommende sæson. Han har alle muligheder for at træde et skridt op og blive blandt de absolutte profiler i Basketligaen, og det glæder vi os til at se, siger Michael Piloz i en pressemeddelelse.

Med forlængelsen og nytilkomne Mikkel Plannthin er Bakken Bears i en lidt usædvanlig situation.

Se: Bakken Bears henter stor profil

Holdet kan nemlig stille en starter, altså de fem, der starter på banen, som udover at være yderst slagkraftig består udelukkende af danskere.

Chris Christoffersen, Nicolai Iversen, Morten Sahlertz, Thomas Lærke og Mikkel Plannthin ligner et godt bud på en Bakken Bears-lineup, og det er en anelse usædvanligt i dansk basket, hvor profilerne i mange år har været amerikanere, der blev hentet til holdene.

Danmarksmestrene fra Horsens IC stillede eksempelvis i den sidste DM-finale mod Bakken Bears uden en eneste dansker blandt de fem startende.