Bakken Bears på vej mod historisk resultat: - Det er en kæmpe skalp

Onsdag aften blev ungarske Szolnoki Olaj sendt hjem med et nederlag af Bakken Bears. Et skridt nærmere et banebrydende resultat for dansk basketball

01:11

VIDEO: Se interviews med Darko Jukic samt sportsdirektør Michael Piloz.

Omkring 1.100 tilskuere sad helt ude på stolesæderne i Vejlby-Risskov Hallen onsdag aften. Her tog Bakken Bears imod ungarske Szolnoki Olaj i 2. gruppespil i FIBA Europa Cup.

Det er den fjerde største europæiske turnering og Bakken Bears har vundet de to første kampe i tætte opgør med ét point i hver. Så der var lagt op til spænding i kampen mod ungarerne.

Tilskuerne fik da også smæk for skillingerne, og et velspillende Bakken Bears hold fik ikke kun tilskuerne ud på kanten af sæderne, men helt oppe at stå til sidst, da de slog ungarerne, som tidligere har været i to semifinaler i Europa, med 100-96.

Læs også Fodboldfans trækker Danmark for menneskerets-domstol

- Det var en tæt kamp. Om det er overraskende, det synes jeg ikke. Vi er på hjemmebane, og jeg synes vi altid skal gå ud og forsvare den, og det gør vi, siger Darko Jukic, forward og topscorer i aftenens kamp med 20 point for Bakken Bears.

Selvom spillerne hele tiden har haft troen på det, så var sportsdirektør Michael Piloz mere overvældet.

- Det er en kæmpe skalp. Vi snakker spillere, som er rigtig dygtige og højtlønnet. Vi er virkelig stolte over, vi kan vinde, sådan en kamp, siger Michael Piloz. 

Sportsdirektør Michael Piloz er stolt efter onsdagens sejr.

Historisk resultat for dansk basketball

Sejren er den tredje i træk i 2. gruppespil i FIBA Europa Cup, og endnu et skridt nærmere et historisk resultat uden sammenligning i dansk basketball, hvis holdet når ottendedelsfinalerne.

- For klubben er det kæmpestort, hvis det måtte ske. Og det kan få betydning fremover for dansk basketballs rygte i Europa. Folk finder ud af, at de kan faktisk godt spille basketball, selvom det er et traditionelt lille basketball land. Det gør det mere attraktivt i forhold til at tiltrække spillere, og komme med i Europa Cuppen til næste å, siger Michael Piloz.

Læs også AGF-træner går på rov i sin gamle klub

Hvis de skal gå videre kræver det én og måske to sejre mere i gruppespillet, før de kan gøre sig forhåbninger om en ottendedelsfinale. Darko Jukic tager vil da heller ikke, sige den er hjemme endnu.

- Når det er så kort gruppespil med fire hold og så få kampe, så er det bare at tage én kamp ad kampen. Næste kamp er vigtig, og forhåbentlig har vi sådan en kulisse igen, siger Darko Jukic.

Den 24. januar skal Bakken Bears op imod Tsmoki Minsk fra Hviderusland, som de slog på udebane 85-86.

Bakken Bears-Szolnoki Olaj 93-92 (57-54)

Bakken Bears: Devaughn Akoon-Purcell, 25 point

Szolnoki Olaj: Vukota Pavic, 15 point