Bager fyrede sin svigermor

Skal betale cirka 45.000 kroner i erstatning

Foto: Colourbox

En bager fra Randers må nu betale to måneders løn til sin tidligere svigermor, fordi han uberettiget fyrede hende fra sin bagerbutik.

Det skriver metroxpress.

Svigermoren havde i mange år været ansat hos bageren og hjulpet til i butikken og med det rent administrative, men tilbage i februar blev bageren skilt fra sin kone - efter at han havde haft en affære med en anden kvinde i bagerbutikken.

Svigermoren var nu ex-svigermor, og to uger efter skilsmissen valgte bageren at fyre sin nu tidligere svigermor med henvisning til dårlig økonomi i bagerbutikken.

Men den forklaring købte ex-svigermoren ikke, og hun gik derfor til sin fagforening, Krifa, som kørte sagen og vandt i byretten i Randers.

- Vi forsøgte at fremlægge dokumentation for, at begrundelsen for opsigelsen ikke holdt vand, fordi de ansatte hos bageren efter fyringen gik op i tid, og samtidig tydede meget på, at butikken havde ansat en ny, fortæller advokat i Krifa, Jane Kjær Klausen, som kørte sagen.

Dommeren var enig i, at opsigelsen var usaglig, og bageren blev derfor dømt til at skulle betale 2 måneders løn til ex-svigermoren som godtgørelse, hvilket svarer til ca. 45.000 kr.

Bageren har ikke anket dommen.

- Retten har givet os ret i, at det ikke er sagligt at fyre sin svigermor, fordi man skal skilles fra sin kone. I denne sag er svigermoren blevet straffet for at være svigermor, siger advokat Jane Kjær Klausen til metroxpres.